Κυριακή, 8 Ιουλίου 2018

Αγρίνιο: Σαρωτικοί έλεγχοι για την ελεγχόμενη στάθμευση!

Αποτέλεσμα εικόνας για δημοτικη αστυνομια αγρινιου


Αύξηση των παραβάσεων το α’ εξάμηνο του 2018
Σαρωτικοί είναι οι έλεγχοι της Δημοτικής Αστυνομίας Αγρινίου, για την ελεγχόμενη στάθμευση, κάτι που φαίνεται και από τα επίσημα στοιχεία των παραβάσεων που φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα η «Σ».
Τι δείχνουν λοιπόν οι αριθμοί;
Το πρώτο εξάμηνο του 2017 ο αριθμός των παραβάσεων που βεβαιώθηκαν ήταν 5.519, ενώ οι σταθμεύσεις σε κίτρινες διαγραμμίσεις, πεζοδρόμια, χώρους φορτοεκφόρτωσης, πλατείες κλπ έφτασαν στις 443. Το πρώτο εξάμηνο του 2018, με δύο επιπλέον άτομα στο δυναμικό της υπηρεσίας, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν ανέρχονται στις 5.640 και οι σταθμεύσεις σε κίτρινες διαγραμμίσεις, πεζοδρόμια, χώρους φορτοεκφόρτωσης, πλατείες κλπ 576.

«Πιστεύω ότι έχει γίνει βίωμα στους οδηγούς που κυκλοφορούν στο Αγρίνιο ότι στο κέντρο της πόλης υπάρχει ελεγχόμενη στάθμευση. Προσπαθούν να σταθμεύσουν το αυτοκίνητό τους κάνοντας χρήση την κάρτα ή του κινητού τους. Παρά το μέγεθος των παραβάσεων σε σύγκριση με το παρελθόν, η κατάσταση έχει βελτιωθεί κατά πολύ στην ελεγχόμενη στάθμευση. Αντίστοιχη βελτίωση υπάρχει και σε άλλες παραβάσεις, όπως σταθμεύσεις πάνω σε πεζοδρόμια και πεζόδρομους, κίτρινες διαγραμμίσεις και χώρους φορτοεκφόρτωσης. Η εικόνα της πόλης είναι αρκετά βελτιωμένη και σε αυτό βοηθάει και η Τροχαία. Παλιότερα ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα» δήλωσε στη «Σ» ο Προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Αγρινίου, Γιάννης Αναστασίου, ο οποίος συμπλήρωσε πως: «η δημοτική αστυνομία έχει οκτώ μάχιμα άτομα. Αν σε αυτά προσθέτονταν ακόμη δύο, θα ήταν ο ιδανικός αριθμός των δημοτικών αστυνομικών και έτσι θα επιτυγχάνονταν η ακόμα καλύτερη λειτουργία της υπηρεσίας».

anastasiou
Ο Προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Αγρινίου Γιάννης Αναστασίου

Παράλληλα αυξητική είναι και η τάση στις θέσεις των μόνιμων κατοίκων. Το πρώτο εξάμηνο του 2017 οι θέσεις για τους μόνιμους κατοίκους του κέντρου του Αγρινίου ήταν 262,ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2018 αυξήθηκαν στις 287.
Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»
Πηγή: Εφημερίδα Συνείδηση
loading...