Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019

Ανακαινίστηκε το ιστορικό δημοτικό σχολείο της Μεγάλης Χώρας | ΦΩΤΟ


Στη Μεγάλη Χώρα ή αλλιώς στο Ζαπάντι γύρω στο 1920, σύμφωνα με του παλιούς χτίστηκε το πρώτο δημοτικό σχολείο. Ένα τριθέσιο δημοτικό σχολείο από πέτρα που μέσα του έμαθαν γράμματα γενιές και γενιές. Άνθρωποι που σήμερα έχουν φτάσει τα 80 χρόνια λένε ότι εκεί πήγαν για πρώτη φορά σχολείο.Η φθορά από τα χρόνια που πέρασαν, χωρίς κανείς να ενδιαφέρεται για ένα ιστορικό σχολικό κτίριο, έκανε πολύ καλά τη δουλειά της. Αλλά και κάποιοι άνθρωποι φρόντισαν να του δώσουν το τελειωτικό χτύπημα. Τα πράγματα όμως άλλαξαν από την στιγμή που ο πρόεδρος του χωριού Γιώργος Μέρκος ανέλαβε να βάλει ένα τέλος στην καταστροφή και να προχωρήσει στην ανακαίνιση του κτιρίου. Η στήριξη από το δήμο Αγρινίου και το δήμαρχο Γιώργο Παπαναστασίου ήταν δεδομένη κι έτσι ξεκίνησε η ανακαίνιση του σχολείου. Οι εργασίες διαδέχτηκαν η μία την άλλη και σήμερα το σχολείο παραδίδεται στους δημότες της Μεγάλης Χώρας.

Η όψη του σχολείου άλλαξε και από ένα κτίριο που κόντευε να πέσει, σήμερα η Μεγάλη Χώρα έχει ένα χώρο που θα στεγάσει τον Πολιτιστικό Σύλλογο, το γραφείο της Κοινότητας και χορευτικό.

Συγχαρητήρια στον δραστήριο πρόεδρο Γιώργο Μέρκο και σε όλους όσους προσπάθησαν και τα κατάφεραν να σώσουν το σχολείο και τις μνήμες όσων πέρασαν από εκείνα τα ξύλινα πράσινα θρανία για πολλά χρόνια.Πηγή: agrinionet.gr , sinidisi.gr 
loading...