Κυριακή, 6 Ιανουαρίου 2019

Λαμπρός εορτασμός των Θεοφανείων στο λιμάνι του Μεσολογγίου (φωτο)
Με τσουχτερό κρύο, αλλά με λαμπρότητα και κατάνυξη έγινε ο καθιερωμένος αγιασμός των υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, στο λιμάνι του Μεσολογγίου.
Στο πλαίσιο του εορτασμού των Θεοφανείων, το πρωί τελέστηκε η Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη κ. Κoσμά και στη συνέχεια έγινε η δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα. Ακολούθησε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο λιμάνι, όπου, οι τολμηροί που έπεσαν στα παγωμένα νερά ήταν αρκετοί.

Τυχερός στάθηκε ο νεαρός Ρομά Κώστας Αριστόπουλος που έπιασε τον Τίμιο Σταυρό και πήρε την ευλογία του Μητροπολίτη, όπως βέβαια και οι υπόλοιποι.


Πλήθος πιστών συνέρρευσε στον Άγιο Σπυρίδωνα για να πάρει το αγιασμένο νερό και κατόπιν ακολούθησε την πομπή μέχρι το λιμάνι για να παρακολουθήσει την τελετή κατάδυσης. Φέτος, μετά από αρκετά χρόνια προπορευόταν η Φιλαρμονική του δήμου, η παρουσία της οποίας είχε λείψει όλο αυτό τον καιρό.
Την τελετή παρακολούθησαν ο δήμαρχος, Νίκος Καραπάνος, οι αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, υποψήφιοι δήμαρχοι, ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Μπαλαμπάνης, ο βουλευτής Κώστας Μπαρμπαρούσης, ο υποψήφιος βουλευτής Σπήλιος Λιβανός, εκπρόσωποι της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής του Λιμενικού και του Στρατού, καθώς και φορέων της πόλης.

Πηγή : aixmi-news.gr - Βάσω Βήττα

loading...