Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018

Αγρίνιο: Ανατροπή στην υπόθεση Μέντζου;

Αποτέλεσμα εικόνας για υπόθεση Μέντζου


H υπόθεση του φρικτού θανάτου του δασκάλου Νίκου Μέντζου,  που βρέθηκε απανθρακωμένος την 11η Απριλίου 2011 μέσα στο όχημα του  σε χωράφι ιδιοκτησίας του στη θέση Ρουπακιά Αγρινίου, κατά καιρούς έχει απασχολήσει όχι μόνο την αγρινιώτικη κοινωνία αλλά την πανελλήνια κοινή γνώμη.

Οι συνθήκες του τραγικού θανάτου του αποτέλεσαν αντικείμενο δεκάδων τηλεοπτικών εκπομπών και η υπόθεση έλαβε χαρακτηριστικά ριάλιτι. Ως γνωστόν η αστυνομική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα πως επρόκειτο για αυτοχειρία ωστόσο στην πορεία η εισαγγελική έρευνα κατέτεινε στο ενδεχόμενο της ανθρωποκτονίας ασκώντας δίωξη αρχικώς όχι προσωποποιημένη.

Η εξιχνίαση της υπόθεσης ωστόσο φαντάζει  πολύ δύσκολος γρίφος και για τις δικαστικές αρχές. Και στην υπόθεση παρουσιάζονται συνεχώς ανατροπές.


Τον Απρίλιο του 2017 οι διώξεις προσωποποιήθηκαν … Μία γυναίκα και ένας άνδρας (μεταξύ τους συγγενείς) αντιμετώπισαν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.  Μετά την  απολογία τους ωστόσο , με τη σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα, αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους.

Στην υπόθεση  πλέον καταγράφεται μια νέα εξέλιξη . Η ανάκριση ολοκληρώθηκε την 3η Ιουλίου και πλέον προκύπτει πως το ποινικό ενδιαφέρον στρέφεται από την περίπτωση των δύο προαναφερόμενων προσώπων σε άλλο άτομο. Κοινώς οι δυο που κατηγορήθηκαν πέρυσι φαίνεται πως οδεύουν εκτός του κάδρου που περιλαμβάνει τους πιθανούς δράστες. Φέρεται μάλιστα να έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία σε βάρος άλλου προσώπου  το οποίο μάλιστα απολογήθηκε  προ ημερών και εν συνεχεία αφέθηκε ελεύθερο.

Όπως και να έχει, σε μια υπόθεση  που επικράτησαν χαρακτηριστικά ανθρωποφαγίας απαιτείται προσοχή από όλες τις πλευρές αλλα και την κοινή γνώμη Η δίωξη δεν συνεπάγεται και ενοχή. Αυτή μένει να αποδειχθεί και μάλιστα εν προκειμένω εκτιμάται ως πιθανό το ενδεχόμενο να μην φθάσουμε ποτέ σε δίκη…

agrinionews.gr
loading...