Έξτρα ΕΝΦΙΑ σε 1 εκατ. ακίνητα - Μια και έξω οι νέες αντικειμενικές « TrianteikaNews

Translate

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ Trianteikanews

On Line

Διαβάστε στο TrianteikaNews:

Θλίψη στη Μητρόπολη για το θάνατο της μητέρας του Πρωτοσύγκελου Επιφάνιου Καραγεώργου

Η Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας με  θλίψη ανήγγειλε την κοίμηση της Κωνσταντίας Καραγεώργου, μητέρας του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητ...

Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2018

Έξτρα ΕΝΦΙΑ σε 1 εκατ. ακίνητα - Μια και έξω οι νέες αντικειμενικές

Κατηγορία Οικονομία στις   11:00 π.μ.  |  Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2018

Αποτέλεσμα εικόνας για Έξτρα ΕΝΦΙΑ σε 1 εκατ. ακίνητα - Μια και έξω οι νέες αντικειμενικές

Ένα εκατομμύριο ιδιοκτήτες ακινήτων θα επωμιστούν πρόσθετα βάρη στον ΕΝΦΙΑ, περίπου επτά στους δέκα θα έχουν αμετάβλητο εκκαθαριστικό ενώ για ένα ποσοστό 18% προβλέπονται μειώσεις.


Μια κι έξω θα εφαρμοστούν οι νέες αντικειμενικές αξίες οι οποίες αναμένεται να δημοσιοποιηθούν με υπουργική απόφαση στις 14 Ιουνίου, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Οικονομικών.


Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι το παζάρι με τους δανειστές για μεταβατική περίοδο 2-3 ετών έληξε χωρίς αποτέλεσμα και έτσι, οι νέες τιμές θα τεθούν σε ισχύ για τις μεταβιβάσεις ακινήτων και τους άλλους φόρους που επηρεάζονται από την ημερομηνία δημοσίευσής τους στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ενώ θα έχουν και άμεση εφαρμογή κατά την επικείμενη έκδοση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ τον Αύγουστο.

Οι αλλαγές στις αντικειμενικές, θα επηρεάσουν τα ραβασάκια του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων οδηγώντας σε αυξημένο λογαριασμό περίπου ένα εκατομμύριο ιδιοκτήτες.

Με βάση τα όσα φέρεται να είπε χθες κατά την συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσακαλώτος, οι αλλαγές στις αντικειμενικές δεν θα μεταβάλουν το λογαριασμό για το 67% των υπόχρεων. Ένα ποσοστό της τάξης του 15% θα κληθεί να πληρώσει περισσότερα. Εξ αυτών οι ιδιοκτήτες ακινήτων σε λαϊκές περιοχές στις οποίες θα αυξηθούν οι αντικειμενικές τιμές θα κληθούν να πληρώσουν έως 20 ευρώ το χρόνο περισσότερο. Ποιο βαρύς θα είναι ο λογαριασμός για τις τουριστικές περιοχές. Τέλος το 18% θα δει μειωμένο λογαριασμό από το φόρο ακινήτων.

Αδιευκρίνιστο παραμένει ακόμα εάν θα υπάρξει παρέμβαση στο ύψος του αφορολογήτου ορίου του συμπληρωματικού φόρου. Το επικρατέστερο σενάριο αφορά σε αύξηση του αφορολογήτου ορίου από τα 200.000 ευρώ αντικειμενικής αξίας της ακίνητης περιουσίας προς το όριο των 250.000 ευρώ , χωρίς παράλληλη παρέμβαση στους συντελεστές του βασικού φόρου.

Ο Ε. Τσακαλώτος μόλις χθες ανέφερε ότι αυξήσεις ΕΝΦΙΑ θα υπάρξουν μόνο στο 15% των υπόχρεων, κάτι που σημαίνει ότι οι αναπροσαρμογές των Τιμών Ζώνης δεν οδηγούν απαραίτητα και σε μετακίνηση των υπόχρεων στο υψηλότερο κλιμάκιο.

Στις λεγόμενες «λαϊκές» περιοχές, που βρίσκονται σε Ζώνες των 500 ευρώ ή μεταξύ 500- 750 ευρώ/τ.μ.; Ο υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για λελογισμένες αυξήσεις ΕΝΦΙΑ ως 20 ευρώ κι αυτό σημαίνει ότι θα γίνουν αυξήσεις αντικειμενικών αξιών.

Και τι γίνεται με τους υπόλοιπους, που συμπληρώνουν αυτό το 15% των ιδιοκτητών, που θα έχουν αυξήσεις; Αν λάβει κανείς υπόψιν ότι υπουργείο Οικονομικών σχεδίαζε τμηματική αναπροσαρμογή των αντικειμενικών, για να μη βγουν εκκαθαριστικά «φωτιά», τότε θα πρέπει να αναμένονται σημαντικές επιβαρύνσεις στον ΕΝΦΙΑ του 2018 για τους εν λόγω φορολογούμενους..


Πηγή: dikaiologitika.gr  - Αντωνόπουλος Γιώργος  
Σας άρεσε; Πατήστε...

0 σχόλια:

Ακολουθήστε μας για συνεχής ενημέρωση