Κυριακή, 13 Μαΐου 2018

Η Ιόνια Οδός ο πρώτος αυτοκινητόδρομος με Σταθμό Ταχυφόρτισης Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων

Αποτέλεσμα εικόνας για Η Ιόνια Οδός ο πρώτος αυτοκινητόδρομος με Σταθμό Ταχυφόρτισης Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων

Η Ιόνια Οδός ο πρώτος αυτοκινητόδρομος με Σταθμό Ταχυφόρτισης Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων. 

Ολοκληρώνονται το προσεχές διάστημα τα ΣΕΑ κατά μήκος της Ιόνιας Οδού. Σύμφωνα με πληροφορίες του ypodomes.com αυτή τη στιγμή λειτουργεί ΣΕΑ Φιλιππιάδας (στο ρεύμα προς Αντίρριο), και εκεί μπορεί κάποιος και να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες εστίασης αλλά και να ανεφοδιάσει το όχημά του με καύσιμα στο πρατήριο υγρών καυσίμων, το οποίο μάλιστα διαθέτει και σταθμό ταχυφόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η αντίστοιχη εγκατάσταση στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνσης προς Ιωάννινα πρόκειται να λειτουργήσει εντός Μαϊου.


Στα υπόλοιπα: σε λειτουργία βρίσκονται οι χώροι εστίασης στα ΣΕΑ Ευηνοχωρίου, Επισκοπικού (και στις δύο κατευθύνσεις), ενώ πρόκειται να λειτουργήσει και ένας ακόμη στην περιοχή της Αμβρακίας (στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Ιωάννινα).

Σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία των πρατηρίων υγρών καυσίμων και στα υπόλοιπα ΣΕΑ, οπότε ο οδηγός θα έχει την δυνατότητα περίπου ανά 50χλμ να σταματά για ανεφοδιασμό ή για τις υπηρεσίες εστίασης, ξεκούρασης και αναψυχής που διαθέτουν τα ΣΕΑ της Ιόνιας Οδόού.

Η Ιόνια Οδός όμως, πέρα από αρκετές πρωτιές κατά τη διάρκεια της κατασκευής, είναι και ο πρώτος αυτοκινητόδρομος της χώρας που εγκατέστησε Σταθμό Ταχυφόρτισης Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων. Συγκεκριμένα θα τον βρείτε στα ΣΕΑ Φιλιππιάδας ενώ με θα υπάρξουν ανάλογοι ΣΤΗΑ και σε Αμφιλοχία και σε Αμφιλοχία και Αμβρακία.

Μάλιστα όπως αναφέρουν στελέχη της Ιόνιας Οδού στο ypodomes.com, πρόκειται για την τελευταία γενιά φορτιστών που έχουν τη δυνατότητα να φορτίσουν στο 80% την μπαταρία ενός ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου εντός μόλις 10 – 15 λεπτών.

Αυτό δίνει τη δυνατότητα στους οδηγούς, να αφήσουν το όχημα τους να φορτίζει ενώ χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες εστίασης του ΣΕΑ και σε ελάχιστο χρόνο να μπορούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Η λειτουργία και των υπόλοιπων Ταχυφορτιστών εκτιμάται ότι θα είναι δυνατή το καλοκαίρι.


Πηγή: Sinidisi.gr , ypodomes.com
loading...