Η επέκταση των συμβάσεων παραχώρησης φέρνει τη σύνδεση της Ιόνιας με το Αγρίνιο πιο κοντά « TrianteikaNews

Translate

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ Trianteikanews

On Line

Διαβάστε στο TrianteikaNews:

Ατύχημα-σοκ: 11χρονη καρφώθηκε σε κάγκελα με σχήμα ξιφολόγχης!

Ένα σοκαριστικό ατύχημα με θύμα ένα κοριτσάκι μόλις 11 ετών, που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο, σημειώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής, στη...

Κυριακή, 13 Μαΐου 2018

Η επέκταση των συμβάσεων παραχώρησης φέρνει τη σύνδεση της Ιόνιας με το Αγρίνιο πιο κοντά

Κατηγορία Αγρίνιο στις   9:00 π.μ.  |  Κυριακή, 13 Μαΐου 2018

Αποτέλεσμα εικόνας για σύνδεση της Ιόνιας με το Αγρίνιο πιο κοντά

Η επέκταση των συμβάσεων παραχώρησης φέρνει τη σύνδεση της Ιόνιας με το Αγρίνιο πιο κοντά. 

Αλλάζει το σκηνικό στις συμβάσεις παραχώρησης των αυτοκινητόδρομων καθώς όλα δείχνουν ότι προκρίνεται η επέκταση των συμβάσεων παραχώρησης. Αναφορικά με την Ιόνια Οδό σε αυτή την περίπτωση το πρώτο έργο που θεωρείται ότι μπορεί να προστεθεί είναια η ολοκλήρωση του άξονα με την επέκταση από Ιωάννινα μέχρι Κακαβιά και σε δεύτερη φάση τη σύνδεση της Ιόνιας με το Αγρίνιο και την Πρέβεζα.


Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης σε δηλώσεις μετά τη σύσκεψη που έγινε στην Άρτα, ανέφερε ότι εξετάζεται η λύση της επέκτασης των υφιστάμενων συμβάσεων παραχώρησης ώστε να συμπληρωθεί το οδικό δίκτυο με έργα που δεν είχαν προβλεφθεί στις αρχικές συμβάσεις.

Εφόσον οδεύσουμε σε αυτή τη λύση ένα από τα ισχυρά χαρτιά του Υπουργείου για νέα έργα και επέκταση του χρόνου παραχώρησης είναι η μείωση της τιμής των διοδίων που αποτελεί μία από τις μεταβλητές στον καθορισμό της τιμής ενώ ποντάρει στην γεωμετρική άνοδο της χρησης των αυτοκινητόδρομων από τα επαγγελματικά φορτηγά τα οποία με την εφαρμογή του νέου ηλεκτρονικού συστήματος θα φέρουν ειδικό μηχάνημα εντοπισμού (για να αποφεύγεται η χρήση τοπικών δρόμων).

Η Ιόνια Οδός σήμερα διανύεται σε μόλις 1 ώρα και 40 λεπτά ενώ συνδέει την πόλη των Ιωαννίνων με την Αθήνα σε περίπου 3 ώρες και 30 λεπτά, χρόνος ρεκόρ σε σχέση με πριν.


Πηγή: Sinidisi.gr , Ypodomes.com.

Σας άρεσε; Πατήστε...

0 σχόλια:

Ακολουθήστε μας για συνεχής ενημέρωση