Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2016

Καταγγελία και διαμαρτυρία από τον Σύλλογο Ρομά του Μεσολογγίου - Είναι άδικο να τρώνε τέτοια ψάρια τα παιδιά μας...δε το γνωρίζει ο δήμος;
Διαβάστε την καταγγελία μαζί με τις φωτογραφίες που μας έστειλαν: 

Αγαπητοί συμπολίτες σήμερα στις 19-12-2016 πήγαμε και κάναμε τυπική διαμαρτυρία στην Ανατολική Κλείσοβα (σκατιο) περίπου 30 άτομα. Ο λόγος που έγινε η πράξη αυτή είναι διότι ο Δήμος Μεσολογγίου μίσθωσε το συγκεκριμένο ιχθυοτροφείο σε Αλιευτικό Συνεταιρισμό.

Όλοι οι Μεσολογγίτες γνωρίζουμε το τι συμβαίνει στο χώρο αυτό. "Άραγε ο Δήμος δεν το γνωρίζει;"

Παρακαλείτε κάθε αρμόδιο να πάει μια βόλτα μέσα στο συγκεκριμένο χώρο να ελέγξει ο ίδιος την κατάσταση. Τα ψάρια που υπάρχουν μέσα στο Ιβαρι αυτό είναι γεμάτα βδέλλες διότι τα νερά είναι στάσιμα και εκτός του βιολογικού καθαρισμού πέφτουν λείματα και φυτοφάρμακα από το ολλανδικό και την πεδιάδα του Ευηνοχωρίου και όλα τα βρόχινα νερά όλης της πόλης πέφτουν εκεί μέσα επίσης τα λιτριβια ρίχνουν τα απόβλητα στα ρέματα και από εκεί καταλήγουν εκεί μέσα.

Γνωρίζουμε οτι στο παρελθόν έγιναν μελέτες και έλεγχοι οι οποίοι αμφισβητούμε. Επίσης το συγκεκριμένο Ιβαρι έχει γίνει στο παρελθόν πολλές φόρες θέμα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και στα δημοτικά συμνουλια. Άραγε τι συμβαίνει και ο Δήμος ενώ γνωρίζει (ή μήπως δεν είναι Μεσολογγιτες και δεν γνωρίζουν) γιατί το μισθώνει το συγκεκριμένο Ιχθυοτροφείο; Παρακαλούμε τον εισαγγελέα και κάθε αρμόδιο να επιληφθεί του θέματος. Είναι λυπηρό να πουληθούν άνω των 50 τόνων ψάρια προς κατανάλωση στα παιδιά μας.

Παράκληση : Παρακαλούμε τον Φορέα Διαχείρησης λιμνοθάλασσας και την εποπτεια αλιειας να μας απαντησουν για το συγκεκριμενο θεμα.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΜΑ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ
"Ελπιδα αλλυλεγγυης"
Ο Προεδρος:ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΚΟΣ

Φωτογραφίες: Στείλτε και εσείς την καταγγελία σας στην σελίδα μας στο Facebook και εμείς θα  την κοινοποιήσουμε! 

loading...